PRIŠIEL O 19.000 EUR: Muž poslal peniaze falošnému lekárovi

17.08.2023 Bardejov

Bardejov 17. augusta (TASR) - Polícia v Bardejove rieši závažný prípad zločinu podvodu, pri ktorom 82-ročný muž prišiel o 19.000 eur. Ako vo štvrtok TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, páchateľ muža telefonicky kontaktoval. Predstavil sa podľa nej ako lekár, oznámil mu, že jeho syn pri dopravnej nehode zranil malé dievča a chcel od neho peniaze.

"Staršiemu pánovi ´lekár´ ďalej povedal, že je nutné zaslať peniaze, aby jeho syn nemal problém a hneď mu aj uviedol bankové účty, na ktoré tieto peniaze má zaslať. Dôverčivý Bardejovčan si situáciu dostatočne nepreveril a peniaze zaslal. Išlo celkovo o 19.000 eur," uviedla Ligdayová s tým, že páchateľovi hrozí v prípade preukázania viny pred súdom trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Polícia upozorňuje na prílišnú dôverčivosť v takýchto prípadoch. Napriek situácii, v ktorej sa takýmto telefonátom ľudia ocitnú, je potrebné si zachovať chladnú hlavu a okolnosti si overiť u svojich blízkych, známych či priamo na policajnom čísle 158.
 

Vyberte región